Olvasás Portál

lovári  |  english

Adatbázis kereső

Az ablak bezárása

Nevelési tudásdepó
Kölcsönhatások, kölcsönös hatások

-

TÁMOP 3.2.4-08/2-2009-0001

Sallai Tibor, Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

Matematika, természettudomány, technológia

12-14

diák, vegyes korcsoport, 13-16 év

A KÖLCSÖNHATÁSOK projekt célja, hogy élvezetes formában ismerkedjenek meg a résztvevő diákok Newton életével, munkásságával és hatásával az utókorra. Egy kicsit ember közelibbé és érdekesebbé téve a tömegvonzást és az alapvető fizikai törvényszerűségeket. Izgalmas történeteken keresztül eljussanak lényeges következtetések levonásáig. A program sikeres befejezése után a tanulók legyenek képesek konkrét tevékenységek elvégzésére, szerezzenek jártasságot az elérhetőséget szolgáló nyomtatott és digitális eszközök használatában. A tanult információkat felhasználva az ismert technikák segítségével (pl. ppt formájában) tudják önállóan kifejezni saját gondolataikat.

6-12 óra 1.1 Newton almája (2 óra) 1.2 Newton élete, munkássága, és hatása az utókorra (2 óra) 1.3 Newton törvényeinek filozófiai és ismeretelméleti hatásai (2 óra) 2. A bűvös köpeny, a láthatatlan ember (2 óra) 3.1 Erős kölcsönhatás, atommodell (2 óra) 3.2 Enola Gay (2óra)

Olvasás, szövegértés, Matematikai és tudományos kompetencia, Digitális, információs kompetencia, Tanulás, kreatív és kritikai gondolkodás, Együttműködési készség, csapatmunka

Könyvek, folyóiratok, AV-dokumentumok, Internetes források

Számítógép, Nyomtató, Projektor, Könyvtári helyszín, Szaktanterem

Donkó Erika

2012-02-29

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: