Olvasás Portál

lovári  |  english

OFI folyóiratok bemutatkozása a Múzeumok Éjszakáján

OFI folyóiratok bemutatkozása a Múzeumok Éjszakáján

2015.06.22. 11:20

Educatio, Könyv és Nevelés, Új Köznevelés, Új Pedagógiai Szemle

A Múzeumok Éjszakájának (június 20.) délutánján 2 órától folyamatosan várta az OFI (Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet) az érdeklődőket a Folyóiratok, magazinok éjszakájára, melyen az Intézet négy folyóirata is képviseltette magát az Iparművészeti Múzeum Üvegcsarnokában.

Az első alkalommal megrendezett minifesztiválon több mint 100 lap szerzőivel és szerkesztőivel, köztük az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet négy folyóiratának stábjával beszélgethetett bárki a múzeum első emeleti reprezentatív teremsorában felállított standoknál. Az épület földszinti Üvegcsarnokában iparművészeti és dizájnvásárt szerveztek kortárs alkotók részvételével, a múzeum 3 reprezentatív kiállításában kurátori vezetésekkel várta a közönséget, a délutáni órákra pedig családi programokkal készült a múzeumpedagógiai osztály.

Az OFI korábbi lapszámait kedvezményes áron kínálták, ami kiváló alkalom volt arra, hogy az érdeklődők betekintés után döntsenek a kiadványok megvásárlásáról. Ezen kívül mind a négy folyóirat szerkesztősége izgalmas előadásokkal is készült, ízelítőül:


ÚJ KÖZNEVELÉS


Hogy milyen egy sokoldalú pedagógus? Erre tökéletes példa a lap egyik korábbi interjúalanya. Orbán Sándor testnevelés tanár és tanítványainak attrakcióját ismerhették meg a jelenlevők, és megtapasztalhatták mi sülhet ki egy karateruhában ülő diák, egy festővászon és egy ecset találkozásából... Az emberi test csodáinak bemutatása alatt a közönséget is „megmozgatták” kicsit, végül egy közös rajzolásra invitáltak mindenkit.


ÚJ PEDAGÓGIAI SZEMLE


"Az Új Pedagógiai Szemle élő zenés felolvasással és filmvetítéssel készült a lap közelmúltban megjelent anyagainak, illetve diákokkal készült amatőr kisfilmek felhasználásával. Hangban, képben is felvillantak a lapban megjelent szövegek hosszabb-rövidebb részletei. A felolvasásban egy színész-pedagógus testvérpár vplt a lap segítségére, a szerkesztőség tagjai pedig meghívott vendégekkel kiegészülve gondoskodtak az élő zenéről és a jó hangulatról.


KÖNYV ÉS NEVELÉS


"Mi még ismerjük az érzést, milyen kézbe venni a vágyott könyvet, beszívni az illatát, és megmutatni másoknak. Mit kezdhetünk azonban egy "korszerű" elektronikus dokumentummal, másként olvassuk-e? Létezhet-e könyvtár könyvek nélkül? Ami nem mérhető, azt a tudomány nem vizsgálja; de mérhető-e maga a tudomány? Jellemző képet mutatnak-e az iskolai olvasmányok kultúránkról; ha igen, mi végre Jókai vesszőfutása az oktatásban? A Könyv és Nevelés folyóirat gazdag tartalmát néhány gondolatébresztő írással a főszerkesztő, Dr. Csík Tibor mutatta be."

 

EDUCATIO


Hogyan szerepelt Magyarország az elmúlt időszakban a tanulói teljesítményt nemzetközi szinten mérő PISA-felméréseken? Miben vagyunk erősek? Hol kell még javítanunk? – Ezekre a kérdésekre adta meg a választ Dr. Fehérvári Anikó, az Educatio főszerkesztője.

 

A részletes program ez volt.


Multimédia tartalom:

Értékelés

Átlag: 5 (1 értékelésből)

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: