Olvasás Portál

lovári  |  english

Még nem tudja kiszorítani az e-könyv a papír alapú könyveket

Még nem tudja kiszorítani az e-könyv a papír alapú könyveket

2014.10.06. 08:29

Sokan a könyv illatát szeretik

A könyves.blog.hu számol be egy felmérés eredményeiről, mely szerint az e-könyvek még mindig nem tudták letaszítani trónjukról a papíralapú könyveket.

A FatBrain nevű oldal kíváncsi volt az okokra, így megkérdezte az olvasóit, és az ezerfős mintán alapuló felmérés eredményeit infografikába rendezte. A válaszokból nagyjából az derül ki, hogy az olvasók nagy részének (65%) még mindig fontos a könyvek fizikai megjelenése, hogy érezzék, a kezükbe foghassák, lapozgathassák a kiadványt, jegyzetelhessenek bele, és bejelölhessenek kedvükre egy-egy adott oldalt.

 

 

 

A megkérdezettek nagy része (61%) a tanulásnál is a hagyományos könyveket részesíti előnyben, és sokan (44%) voltak olyanok is, akik szívesebben gyűjtenek vagy ajándékoznak papíralapú könyveket. Arról nem is beszélve, hogy utóbbiakon, ha megunjuk őket, könnyűszerrel továbbadhatunk (a válaszadók 45 százalékának ez is fontos szempont volt). A megkérdezettek nagyjából fele (53%) mondta azt, hogy nekik igenis fontos a könyv külleme, a design, az illusztráció, és akadtak olyanok is (11%), akik egyszerűen szeretik a frissen megvásárolt könyvek illatát.

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: