Olvasás Portál

lovári  |  english

Krúdy tanulmány − irodalmi pályázat

Krúdy tanulmány − irodalmi pályázat

2013.07.01. 14:07

Novemberben Krúdy-konferencián is előadhat a győztes

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság irodalmi pályázatot hirdet mesterszakos, illetve doktorandusz hallgatóknak Krúdy tanulmány írására. A pályázatra olyan tanulmányokat várnak, amelyek Krúdy Gyula prózájához az imitáció vagy a stilizálás fogalma felől közelítenek.

További tematikus megkötés nincs: például egy adott művet, az életmű egy korszakát, egy poétikai problémát, egy műfaj megidézését stb. egyaránt tárgyalhatja a dolgozat.

 

A pályázat győztese könyvjutalom mellett előadóként vehet részt a Magyar Irodalomtörténeti Társaság és az ELTE BTK Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszéke által szervezett, 2013. november 6-8-ig megrendezésre kerülő Krúdy-konferencián, tanulmányát pedig megjelentetheti a konferencia anyagából szerkesztett kötetben.

 

Beküldési határidő: 2013. szeptember 15.

 

A pályaműveket két példányban, postai úton, ajánlott, tértivevényes küldeményként kérik eljuttatni a Társaság címére (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A).

 

A pályázat nyertesei az alábbi könyvjutalmakban részesülnek:

 

első díj: 35 000.- Ft,

második díj: 20 000.- Ft,

harmadik díj: 15 000.- Ft.

 

A pályázatokat háromtagú szakmai zsűri bírálja el, október 1-ig. A Társaság a nyerteseket levélben értesíti, illetve a zsűri döntését honlapján is közzé teszi.

 

Bővebb információ a pályázatról itt található: www.facebook.com/pages/Magyar-Irodalom-%C3%A9s-Kult%C3%BAratudom%C3%A1nyi-Int%C3%A9zet-Debrecen/141387269248094

 

A pályázatot aláírásával Gintli Tibor elnök és Bengi László főtitkár jegyzi.

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: