Olvasás Portál

lovári  |  english

Könyvtárban ejti túszul egy öregember a fiút

Könyvtárban ejti túszul egy öregember a fiút

2014.10.01. 08:10

Decemberben újabb Murakami-könyv érkezik

Alig jelent meg angolul Murakami Haruki legújabb regénye, A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei, 2014 végén újabb Murakami-könyvet olvashatnak a rajongók. A The Strange Library című, mindössze 96 oldalas kötet december másodikán érkezik, egyelőre csak angolul.

A könyv eredetileg 2008-ban jelent meg, de angolul most először adják majd ki. Magyar változata még nincs, és nagyon úgy tűnik, hogy ennél a kötetnél már nem is fogjuk megelőzni az angol kiadást, mint például A színtelen Tazaki Cukurunál, ami magyarul már hónapokkal az angol fordítás előtt megjelent.

 

 

 

A regény narrátora egy fiú, aki az iskolából hazafelé tartva meglátogatja a könyvtárat, ám ott egy öregember túszul ejti, és arra kényszeríti, hogy memorizáljon egy csomó könyvet. A fiú később rájön, hogy a férfi arra készül, hogy megegye az agyát, és így tegye magáévá az általa elraktározott információkat, ezért egy furcsa lánnyal és egy birkának öltözött férfival menekülési tervet kovácsol. A könyvet megjelentető Knopf kiadó szerint a történet épp olyan félelmetes és fura, mint bármi, amit Murakami eddig írt.

A könyv illusztrációkat is tartalmaz majd, amikhez a grafikus, Chip Kidd japán vintage grafikákból merített inspirációt.

A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei kritikája itt olvasható.

 

Az eredeti forrás és fotó: ArtsBeat/NYTimes


Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: