Olvasás Portál

lovári  |  english

Ismét lehet jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem biblioterapeuta képzésére

Ismét lehet jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem biblioterapeuta képzésére

2016.06.22. 07:03

2016. szeptember 15-ig lehet jelentkezni

2014 februárjában indult útjára a Pécsi Tudományegyetem 395 órás, 2 éves, 4 féléves biblioterápiás továbbképzési szakja, amely azóta rangos és népszerű képzőhellyé nőtte ki magát.

 

A „pécsi iskola” képzési programja – a hasonló hazai képzésekhez mérten egyedülálló módon és elsőként – 100 óra egybefüggő önismereti sajátélmény csoportot tartalmaz. A gyakorlatorientált képzés személyközpontú biblioterápiás szemléletet közvetít, csoportvezetési, pszichológiai, pszichoterápiás alapozással, a speciális célcsoportok módszertanával, biblioterápiás helyzetgyakorlatokkal, hospitálással és a képzést záró önálló csoportvezetési gyakorlatot kísérő kötelező szupervízióval. A képzés a „biblioterapeuta” megnevezés használatára és önálló biblioterápiás tevékenység végzésére feljogosító egyetemi oklevéllel zárul, és új, speciális szakképzettségnek minősül.

A biblioterápiás szakirány olyan szakembereket kíván képezni, akik biztos elméleti és módszertani ismereteik birtokában, kellően elmélyült szakmai felkészültséggel, (ön)reflektív módon és elhivatottsággal, etikusan és felelősen tudnak segítő munkát végezni, képesek hatékony biblioterápiás folyamatokat fölépíteni és vezetni.

Jelentkezési feltételek:

  • alapképzésben (BA, BSc szinten vagy azzal egyenértékű régi főiskolai) vagy mesterképzésben szerzett (MA, MSc szinten vagy azzal egyenértékű régi egyetemi) oklevél a következő képzési területek egyikén: társadalomtudományok, bölcsészettudományok, pedagógusképzés, orvos- és egészségtudományok, művészetek, művészet- és kultúraközvetítés, hitéleti, jogi és igazgatási területek.
  • motivációs levél beadása, amely kitér a szak választásának okaira, a képzéssel kapcsolatos elvárásokra és a végzettség megszerzése utáni szakmai tervekre
  • Europass szakmai önéletrajz beadása
  • a PTE KPVK szakirányú továbbképzések oldaláról letölthető egységes jelentkezési lap nyomtatott formában való kitöltése és beküldése, a választani kívánt képzési hely (Pécs vagy Budapest) megjelölésével, kézzel aláírva, mellékelve az oklevél másolatát, amely alapján beléphet a képzésre.

A jelentkezés határideje: 2016. szeptember 15.

A képzés költsége: 120.000 Ft/félév

A szakkal kapcsolatos további információk:

honlap: http://kpvk.pte.hu/content/biblioterapia

szakfelelős (dr. Béres Judit, PhD, egyetemi adjunktus): beres.judit@kpvk.pte.hu

Facebook: https://www.facebook.com/biblioterapiafeek/

 


Multimédia tartalom:

Értékelés

Átlag: 5 (1 értékelésből)

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: