Olvasás Portál

lovári  |  english

Gyerekirodalmi adatbázis

Gyerekirodalmi adatbázis

2017.09.07. 14:09

Ha választottak, keressék fel a gyermekkönyvtárakat!

A Könyvtári Intézet munkatársai által készített válogatás a magyar nyelven megjelent gyermekirodalom legjavát tartalmazza rövid annotációk kíséretében, ezáltal hasznos kalauza lehet könyvtárosoknak, szülőknek, óvónőknek, tanítóknak és gyermekolvasóknak a gyermek- és ifjúsági könyvek "útvesztőjében".

 

 

Az adatbázis használatáról:

 

A főoldalon elsőként az Újdonságok találhatók. A fejlesztés eredményeként az adatbázisban az eddiginél több szempont szerint lehet Keresést indítani: a cím és szerző mellett közreműködőre és kiadóra is. A találatoknál a borítóképre kattintva jeleníthető meg minden információ az adott könyvről. A menüpontok csak az adott oldalon belül navigálnak, a főoldalra mindig az adatbázist szimbolizáló logóra kattintva lehet eljutni. Az adatbázisban szereplő műveket korcsoportok szerint, valamint "műfaj" szerint is besorolták, de úgy is csoportosították, hogy inkább fiúknak vagy lányoknak ajánlható az adott olvasmány. Ezeknek a szempontoknak az összekapcsolása további szűrést tesz lehetővé a Böngészésben.

Ezen kívül lehetőség van az ajánlott és elolvasott könyveket 1-től 5-ig terjedő skálán osztályozni, és így véleményt nyilvánítani, ezáltal felkelteni mások érdeklődését a könyvek iránt! Amennyiben a műnek van az interneten ingyenesen elérhető, teljes szövegű elektronikus változata (elsősorban a Magyar Elektronikus Könyvtárban vagy a Digitális Irodalmi Akadémia gyűjteményében), annak elérhetőségét a tételek végén feltüntetik. A link mindig az adott műre vonatkozik, de nem feltétlenül azonos a műnek az adatbázisban szereplő konkrét kiadásával.

A Gyerekirodalmi adatbázisban szereplő könyvek között vannak régebbi és újabb kiadásúak, tehát nem biztos, hogy a könyvesboltokban mind megvásárolhatók, de a gyerekkönyvtárakban bizonyosan megtalálhatók. Keressék fel a könyvtárakat!

Az adatbázis használóinak véleményét, javaslatait, észrevételeit a Kapcsolat menüpontban várják a szerkesztők.

Kattintson az alábbi logóra az adatbázis eléréséhez!


Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: