Olvasás Portál

lovári  |  english

Emerald e-folyóiratok és e-könyvek

Emerald e-folyóiratok és e-könyvek

2014.11.17. 14:25

A legkorábbi dokumentum 1899-ből való

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának internetkapcsolattal rendelkező számítógépein 2014. november 30-ig megismerhetők, olvashatók, tanulmányozhatók az Emerald Kiadó e-folyóiratai és e-könyvei.

 

Az elektronikusan elérhető tartalmak magas színvonalúak és idézettségi mutatójuk (ISI) is igen jó. Emiatt keresett és jól ismert az üzleti iskolák körében; a világ 100 legnagyobb üzleti iskolájából 80 az Emerald ügyfele.

Az adatbázisban lehetőség nyílik böngészésre, valamint egyszerű és összetett keresésre. Utóbbi esetben a felület tetszőleges számú keresőmezővel bővíthető, s Boole-operátorok (and, or, not) is használhatók. A találatok menthetők, másolhatók, nyomtathatók és megjelölhetők, illetve különböző bibliográfiakezelő szoftverekbe (EndNote, RefWorks stb.) illeszthetők, valamint megoszthatók és elektronikus úton elküldhetők. A cikkek Scopusban szereplő hivatkozásai szintén láthatók. Létrehozható saját fiók, ebben többek között testre szabható a keresés és a találati halmaz, hírlevél és RSS-értesítés kérhető, valamint a mobil eszközökön történő használat beállítása is lehetséges.

Az adatbázis mobil eszközökre kifejlesztett változata iPhone-on, iPad-en, iPod Touch-on, valamint Android phone-on és Android tableten is használható. A mobil eszköz csatlakoztatása pár lépésben megoldható. A már lementett dokumentumok hálózat nélküli (offline) üzemmódban is olvashatók.

Az e-folyóiratok közel 300 folyóiratból több mint 180 ezer cikket tartalmaznak. Az érintett fő területek: gazdaság és pénzügyek, oktatás, mérnöki tudományok, egészségügy, információ- és tudásmenedzsment, könyvtár- és információtudomány, marketing és menedzsment, szociológia, turizmus és vendéglátás, valamint szállítmányozás.

Az e-könyv-gyűjtemény 135 sorozatból 1300 kötetet tartalmaz, az alábbi szakterületekről: üzlet, menedzsment és gazdaság, társadalomtudományok.
Az adatbázisban 60.000 digitalizált dokumentum található, a legkorábbiak 1899-ből.


Kérik, hogy a tesztidőszakban használják az adatbázist, és osszák meg a véleményüket a szolgáltatóval! Tapasztalatait a következő e-mail címen várják: kukorf@fszek.hu


Használható: Központi Könyvtárban/távolról is elérhető

Elérhetőség: http://www.fszek.hu/emerald/index.php

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: