Olvasás Portál

lovári  |  english

A harmadik Olvasás éjszakája programsorozat is sikeres volt

A harmadik Olvasás éjszakája programsorozat is sikeres volt

2015.10.12. 14:19

2015. október 10-én, szombaton zajlottak le az akciók országszerte

Számos budapesti és vidéki könyvesbolt is hosszított nyitva tartással várta szombaton este az érdeklődőket az Olvasás éjszakáján. Van, ahol mesesarkot rendeztek be, máshol pedig pódiumbeszélgetéseket és közönségtalálkozókat szerveztek. A könyves szakma a rendezvényt három éve szervezi meg országos szinten.

 

 

 

 

A Hír TV két "kompetens személyt" szólított meg ez alkalomból:

"A szépirodalmi könyvek is fogynak, de inkább a fantasy az, ami érdekli manapság az embereket" – fogalmazott az egyik budapesti könyvesbolt vezetője. "Nagyon jó magyar íróink vannak, az ő könyveik mindig jelentős érdeklődésre tarthatnak számot. Emellett pedig teret nyert az ifjúsági irodalom is, ennek is kicsit a fantasy területe, ebből most nagyon sok könyv születik. De népszerűek az aktuálpolitikai könyvek is – hangsúlyozta az Alexandra Könyvesház boltvezetője, Kiss Zsolt.

"Azt kommunikáljuk, hogy az olvasás mint tevékenység dimenziókapuként működik, az olvasó embert más világba juttatja el. Az Olvasás éjszakáján zajló produkciók olyan típusú akciók, ahol az írók, költők teljesen mást csinálnak, mint egyébként – nyilatkozta az Olvasás éjszakája projektmenedzsere, Szabó Tibor Benjamin.


Budapesten például nyolc helyszínen, közönségtalálkozókkal, pódiumbeszélgetésekkel és hosszabb nyitva tartással készültek a könyvesboltok az Olvasás éjszakájára.

A részletes programot többek között a Válasz.hu közölte:

http://valasz.hu/kultura/szombaton-olvasas-ejszakaja-itt-a-teljes-program-115469#mce_temp_url#

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: