Olvasás Portál

lovári  |  english

100 év múlva jön az új Atwood-regény?

100 év múlva jön az új Atwood-regény?

2014.09.09. 14:02

A Guardiennek is nyilatkozott

Speciális papíron a könyv, hogy kibírja a 100 évet... A Könyves.blog TheVergetől átvett híre.

"Azt már megszoktuk, hogy vannak olyan könyvek, amikre éveket kell várnunk (George R.R. Martin, hahó!), de ahhoz, hogy elolvashassuk Margaret Atwood új könyvét, egy évtizednyi várakozás sem lesz elég. A kanadai írónő legújabb regénye ugyanis a skót művész, Katie Paterson új projektjének, a Future Library-nek (Jövőkönyvtár) első darabja.

A Jövőkönyvtár-projekt ezer fa elültetésével kezdődött idén nyáron, a fákat az Oslóhoz közeli Nordmarkában ültették el. A következő száz évben minden évben újabb könyv kerül majd az oslói nemzeti könyvtár egy speciálisan kialakított szobájába, a könyveket pedig 2114-ben kezdik publikálni. A szoba a nyár elején elültetett fákkal lesz beburkolva, és lesz benne egy nyomda is, hogy a jövő olvasói, akik talán már nem is olvasnak printkönyveket, készíthessenek  fizikai másolatot is a kötetekből.

Atwood semmit nem árult el a száz évre titkosított könyvéről (hány olyan újságíró lesz még, aki rákérdez!)  – a Guardiannek például azt nyilatkozta, hogy még vadlovakkal sem rángathatnának ki belőle semmilyen információt. De azt azért elmondta, hogy speciális papírt vásárolt, ami nagyon sokáig kibírja egy lezárt dobozban. Sosem bántuk még ennyire, hogy nem élünk örökké.

Forrás: TheVerge"

A kapcsolódó videó is megtalálható a konyves.blog.hu-n.

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: