Olvasás Portál

lovári  |  english

Könyv és Nevelés

Dömsödy Andrea: Díjak

Nyomtatási nézet

Díjak

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) 2010. július 15-én, Baján tartott 42. vándorgyűlésén két könyvtárpedagógus is átvehette az MKE-emlékérmet:

 

„Bondor Erika a Könyvtárostanárok Egyesületének elnökeként 2004-től sokat tett azért, hogy a Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a Könyvtárostanárok Egyesülete között olyan szakmai együttműködés alakuljon ki, amely a könyvtárostanárok hivatástudatának erősítését, a könyvtáros társadalomba való beilleszkedését, a könyvtáros társadalom egységét szolgálta. Elnökségének idején írták alá az együttműködési nyilatkozatot, amely azóta is útmutató mindkét egyesület számára. Könyvtárostanári munkájának ellátása mellett folyamatosan magas szintű szakmai elkötelezettséggel képviseli az iskolai könyvtárügy érdekeit könyvtári és oktatási fórumokon egyaránt. A könyvtáros szakma jelentősnek értékeli publikációs tevékenységét is.”

 

„Budavári Klára 2002-től szakmai hozzáértéssel, a gyermekkönyvtáros hivatás iránti elkötelezettséggel vezeti az mke Gyermekkönyvtáros Szekcióját. Színvonalas továbbképzések szervezése mellett az ország különböző régióiban konkrét módszertani segítséget nyújtott számos gyermekkönyvtárnak, részt vett számítógépek beszerzésének megszervezésében az anyagi gondokkal küszködő települések gyermekkönyvtárai számára. Szakmai előadásokkal, publikációkkal növeli a gyermekkönyvtáros szakma hírnevét. Munkahelyén, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtárában is számos kezdeményezés szervezője és kiváló végrehajtója. Budavári Klára munkája valamennyi gyermekkönyvtáros számára példamutató értékű, ennek méltó elismerése az mke-emlékérem.”

 

A Győri Gáspár-emlékdíjat 2010-ben Perlainé Vezér Katalin, a Virányos Általános Iskola könyvtárostanára és Molnárné Vajda Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Diana úti gyakorlóiskolájának könyvtárostanára vehette át.

„Scola Téka” az Iskolai Könyvtárakért Alapítvány (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) elismerését 2010-ben Kalydy Zsuzsa, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium könyvtárostanára, az alapítvány titkára nyerte el.

 

2010-ben az Magyar Könyvtárosok Egyesülete és az Informatikai és Könyvtári Szövetség által adományozott Az Év Fiatal Könyvtárosa Díjat Kristóf Ibolyának ítélte meg a szakmai kuratórium. A nyertes pályamunka címe: Könyvtárpedagógia a felsőoktatásban.

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: