Olvasás Portál

lovári  |  english

Könyv és Nevelés

Dömsödy Andrea: Szakmai Olvasótábor

Nyomtatási nézet

2001. szeptember 25-29.

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Olvasószolgálati Szekciója ebben az évben az Olvasókörök Szövetségével közösen szervezte szakmai olvasótáborát Mártélyon. Az ötnapos program során sokféle oldalról közelítettük meg az olvasást és a könyves szakmát. A mártélyi, hódmezővásárhelyi és balmazújvárosi olvasókörök képviselői bemutatták gazdag hagyomány-őrző programjaikat. Mint a beszámolókból megtudhattuk, a XIX. századba visszanyúló múlttal rendelkező, civil szervezetekként működő körök, ma már nem csak olvasással, hanem a kultúrterjesztés más formáival is foglakoznak.

A program során a könyvtári problémák Bartos Éva előadása kapcsán kerültek felszínre, a gondok mellett Palánkainé Sebők Zsuzsanna ismertette a Somogyi Könyvtár egy sikeres gyermekkönyvtári vetélkedőjét. Gyurics György megyei könyvtárigazgató előadásából megismerhettük a Somogyi Könyvtár és a szabadkai városi könyvtár együttműködésének területeit és történetét. Bencsik Katalin pedig a zentai könyvtár elmúlt éveiről és mai tevékenységéről számolt be, melyben nagy teret kapnak a helyi civil szervezetek is (htp://www.kapocs.org.hu).

Az Olvasás Éve jegyében szervezett olvasótábor nem maradhatott ki a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülése sem. Kocsis András előadásában összehasonlította az angliai és a magyarországi Olvasás Évének szervezését, tartalmát és ismertette az MKKE programjait.

Színes és érdekes blokk volt a különböző folyóiratok szerkesztőségének bemutatkozása. Képviseltette magát az olvasótáborban a Kincskereső, a Hitel, az Új Könyvpiac, a Könyv és Nevelés és a Csodaceruza, melynek megjelenése új színfoltot jelent a szakmában.

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: