Olvasás Portál

lovári  |  english

Könyv és Nevelés

Nádasi András: WORLDDIDAC '2000

Nyomtatási nézet

Taneszköz és Szakképzési Világkiállítás – Zürich

A több évtizede legrangosabb európai oktatástechnikai fórum, az 1998-ig rendszeresen Bázelban rendezett WORLDDIDAC Taneszköz és Szakképzési Világkiállítás új helyszíne 2000. március 28–31-e között a Zürichi Vásárközpont volt.

A WORLDDIDAC '2000 az impozáns, ötemeletes Vásárközpontban 5, egyenként 4.500 m2-es csarnokban kapott helyet. Egy-egy önálló helyszínen jelentek meg a felsőoktatás, szakoktatás és képzés speciális eszközei és programjai, a tankönyvek, térképek és más nyomtatott információhordozók, az iskolabútorok, kísérleti és demonstrációs eszközök, az audiovizuális és elektronikus taneszközök, valamint a multimédia oktató és fejlesztőrendszerek, tananyagok.

Az új helyszín egyértelműen nagy sikert aratott. A 130 svájci kiállító mellett 28 ország, közöttük Magyarország 245 cége ill. intézménye mutatta be termékeit és programjait. A kiállítást és a kísérő rendezvényeket 486 VIP és 21.414 fizető vendég – többnyire tanár és kutató, – látogatta meg.

A WorldDidac Szövetség főtitkára, Beat Jost úr még 1999 márciusában levélben kérte fel az Oktatási Minisztériumból Szemkeő Judit államtitkár asszonyt a From Uniformity to Pluralism c., a kiállításhoz kapcsolódó konferencián megtartandó előadása megtartására, és hívta meg Környei László helyettes államtitkár urat ill. a hazai tanszergyártókat, oktatási intézményeket a kiállításon történő részvételre.

A magyar kiállítást az Oktatási Minisztérium köz-, szak- és felsőoktatási helyettes államtitkárai ill. a hazai oktató-média ipart képviselő cégek megbízásából, negyedik alkalommal is a Magyar Taneszközgyártók, Forgalmazók és Felhasználók Szövetsége (HunDidac) szervezte meg.

A magyar közoktatás, felsőoktatás és szakoktatás jellemzőit 12 látványos tablón megjelenítő, és a tankönyv-, szakkönyv- és tanszeripart reprezentáló, 50 m2-es szép, színes kiállítást a HunDidac az OM Tankönyv- és Taneszközirodájával, a Tankönyves Vállalkozók Testületével, a Nemzeti Szakképzési Intézettel, valamint az Enciklopédia Humana Hungarica Egyesület, a Cartographia Kft., az ELTE TTK Oktatástechnikai Csoportja, a MelóDiák Kft. az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet és a TANTÁL Elektronikai Kft. részvételével, közösen valósította meg. Mivel közel 30 egyetem és főiskola küldte el intézményi tájékoztatóját, a kiállítás a nemzetközi érdeklődésre számot tartó magyar szakképzési, felsőoktatási programok, képzési lehetőségek, projectek megismerésére is tág teret adott.

A kiállításnak egyébb magyar résztvevői is voltak, önálló standon állított ki a Designsoft, a vegyesvállalati formában működő FESTO és Biocalderoni Kft.

A magyar standokat sokan látogatták, regisztrációnk szerint 108-an részletes információt is kértek egy-egy programról ill. termékről, és 11 cég keres magyar üzleti partnert közös gyártás vagy értékesítés céljából.

 

 

Nádasi András

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: