Olvasás Portál

lovári  |  english

A Könyv és Nevelés az olvasáspedagógia szolgálatában

A Könyv és Nevelés az olvasáspedagógia szolgálatában

2012.10.15. 12:19

Nem kell messzire menni...

Nem kell messzire "mennie" annak, aki az olvasásról, s különösen annak pedagógiai megközelítéseiről szeretne többet tudni, hiszen a Pedagógiai Könyvtár és Múzeum által szerkesztett Könyv és Nevelés című folyóirat elektronikusan itt érhető el, Olvasásportálunkon.

Ha legördítjük a menüsort, kiderül - azok számára is, akik eddig nem tudták -, hogy a kiadvány egyik rovata az Olvasáspedagógia címet viseli. Ajánljuk tehát ezeket a tanulmányokat mindazoknak, akik a téma iránt elkötelezettek vagy egyszerűen csak érdeklődnek.

A folyóirat hamarosan megjelenő 2012/3. számában - előzetesként megosztjuk Önökkel - öt cikk is megtalálható majd ebben a témakörben és rovatban:

  • Daróczi Gabriella: Együtt a gyermekekkel a könyvtár-interface megteremtésében;
  • Tóth Máté: A közösségi oldalak hatása a fiatalok olvasási aktivitására;
  • Bencédy József: Könyv vagy tévé? − A Gutenberg-galaxis;
  • Zarándy Zoltán: Európából e-urópába − Az IKT-készségek és a digitális kompetencia fejlesztésének trendjei Európában;
  • Rakonczás Szilvia: Tájoló – Könyvtárak az iskolákban.

Szerzőinket mostanság - érthetően - leginkább az érdekli, hogy milyen szerepet játszik az életünket ma már minden területen behálózó informatika az olvasási szokások, az olvasás fejlődése (vagy visszafejlődése?), tárgya, minősége, szerepe tekintetében.

Természetesen ajánljuk további rovatainkat is, melyek így vagy úgy, de mindenképpen szintén kötődnek az olvasás problémakörhöz (Mustra; Könyvtár; Ifjúsági irodalom; Tankönyv, taneszköz; Hírek, kitekintés).

(T.J.)

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: