Olvasás Portál

lovári  |  english

Út közbeni olvasást segítő telefonalkalmazás

Út közbeni olvasást segítő telefonalkalmazás

2012.10.28. 07:59

Olvass az okostelefonodon akár szépirodalmat!!

"Te is egyből a telefonodért nyúlsz, ha várakoznod kell? Ha úgyis kézbe veszed az okostelefonod, a hírek és az e-mailek helyett miért ne olvashatnál irodalmat? Ha késik a buszod vagy a vonatod, a telefonod könyvvé alakul!" - foglalja össze a Delay App lényegét egy holland napilap.

Az olvasó választhat, hogy épp öt, tíz vagy húsz perces történetre van ideje, és az alkalmazás ehhez igazítja az olvasnivalót.

Három holland könyvkiadó, a Querido, a Nijgh & Van Ditmar és az Athenaeum megalkotott egy út közbeni olvasást segítő telefonalkalmazást. A Delay rövid történeteket, és regénykivonatokat ajánl, de ezek hosszát a felhasználó idejéhez szabja. Legyen az akár 5 perc vagy fél óra. Az alkalmazás véletlenszerűen dobja fel holland és más nemzetközi szerzők klasszikus és modern történeteit, ezáltal lehetővé teszi, hogy új írókkal ismerkedjünk, vagy felfedezzünk elfeledett klasszikusokat.

Az app nem egy korábbi gyűjtemény újrakiadása, hanem olvasási idő szerint rangsorolt történetek digitális gyűjteménye. Bevezetésekor 0,79 és 2,99 euróért lehetett letölteni, ami sokkal alacsonyabb ár, mint amennyiért az ilyen terjedelmű e-bookok elérhetők. A Delay 300 oldalnyi irodalmat kínál, a kiadó pedig jogdíjat a benne szereplő írások szerzőinek. Szerintük amíg fizetős szolgáltatást kínálnak, erre éppúgy szükség van, mint egy e-book megjelentetés esetén.

Hiába töltötték le az alkalmazást tízezernél is többen, és hiába versengett az Angry Birsdszel az első helyéért Hollandiában, ilyen alacsony árak mellett a kiadók bevétele nem volt túl jelentős, ezért átváltottak az ingyenes letölthetőségre. Az app így több emberhez eljutott, huszonnégy óra alatt elérte a tízezer letöltést. A jövőben a tartalmak frissüléséért sem kell fizetni, így az alkalmazás egy új eszköze lehet az e-bookok reklámozásának.
A külföldi könyvkiadók hamar felismerték az app-ban rejlő potenciált, és megvásárolták a licencet, hogy saját nyelvükön is közzétehessék. A Delay eddig német és svéd változatban jelent meg.

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: