Olvasás Portál

lovári  |  english

Lúdas Matyi a cirkuszban

Lúdas Matyi a cirkuszban

2016.09.22. 14:11

Egy újszerű, műfajteremtő cirkuszi előadás lesz

A Fővárosi Nagycirkusz 2016 őszén nagyszabású artista-zenés-táncos összművészeti produkciót állít színre Fazekas Mihály Lúdas Matyi című elbeszélő költeménye alapján.

"A Lúdas Matyi egy nagyon újszerű, történetmesélős cirkuszi előadás lesz, amelyben a cirkuszművészet és a társművészetek; az élőzene, a színház- és a bábművészet egy manézsban jelenik meg úgy, hogy az artistáké lesz a főszerep."

 

A Lúdas Matyi a cirkuszban egy újszerű, műfajteremtő cirkuszi előadás lesz, melyben kísérletet tesznek a hagyományos, gravitációt kinevető, emberfeletti teljesítményekkel lenyűgöző cirkuszművészeti produkciók társművészetekkel történő vegyítésére. Így kap szerepet az előadásban az artistamutatványok és állatszámok mellett a színház, a zene, a báb- és táncművészet, valamint a költészet. Segítségükkel egy olyan történetet szeretnének elmesélni, mely ott van minden nézőben; egy történetet az ember álmairól, a hit fontosságáról, az erények szerepéről, a bosszúról és megbocsátásról, az egyszerre bennünk és a világban egymással örök idők óta harcoló rosszról és jóról.

A Lúdas Matyi a cirkuszban színház lesz? Musical? Cirkusz? Egyszerre egyik sem és mindhárom egyszerre: egy olyan összművészeti produkció, mellyel tovább mennek a cirkuszművészet megújításának útján, hogy pár év múlva kellő tudással és még több fantáziával, valamint az új cirkuszi nyelvet kereső kísérleteinket korszerű csúcstechnikával segítve nyithassák meg a közönség előtt a Közép-európai Cirkuszművészeti Központ kapuit.


 

A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZ előadása

Rendező:

Szereplők:
Matyi
Matyi anyja
Döbrögi

Koreográfus:

Zeneszerző:

Díszlettervező:

Jelmeztervező:

Rendező munkatársa:

Bővebb információ: http://www.fnc.hu/

Multimédia tartalom:

Értékelés

Átlag: 5 (1 értékelésből)

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: