Olvasás Portál

lovári  |  english

Könyvtáravató Makón

Könyvtáravató Makón

2012.12.05. 12:28

Új helyre került, egyben korszerűbbé is vált a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium könyvtára a hétvégén. A könyvkuckó köteteit egy 10 milliós uniós pályázati támogatásnak köszönhetően digitális formában fogják katalogizálni, és része lesz a városi könyvadatbázisnak.

A makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium az indulás óta rendelkezik saját, zárt könyvtárral, amely a diákok, pedagógusok napi munkájához, a szabadidő hasznos eltöltéséhez nyújt segítséget. Ez a hétvégén új helyet kapott: az iskolaépület egyik terméből egy volt szolgálati lakásba költözött. A Könyvkuckó közel 18 ezer dokumentumot tartalmazó állományát ráadásul egy 10 milliós, uniós pályázatnak köszönhetően a modern kor kihívásainak megfelelően digitális katalógusba fogják rendezni. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben az új iskolai könyvtári honlapon lehet rákeresni a könyvekre, vagy például a rendszerbe regisztrálni és a kölcsönzési időt meghosszabbítani. A technikai fejlesztés kapcsán egy új virtuális közösségi tér jön létre, amely a diákokat elektronikus könyvekkel, online vetélkedőkkel, a felnőtt korosztályt digitális tanári szobával és fórumlehetőségekkel is várja.

A Könyvkuckót a szakmai segítséget nyújtó József Attila Városi Könyvtár igazgatója, Mátó Erzsébetés az iskola direktora, Szűcs Péter avatta fel. Mint megtudtuk, a városi könyvtár állománya már digitális formában katalogizált, és ha ugyanez kész lesz a Szignumban is, az iskolakönyvtár egy közös keresőfelülettel rendelkező városi adatbázis része lesz egyben. A Könyvkuckóba az avatás után még nem léphettek be a diákok – az ünnepség tulajdonképpen projektnyitó rendezvény volt, a bibliotéka teljes berendezése még hátravan. A gyerekek ugyanakkor részt vehettek a sportcsarnokban egy rendhagyó irodalomórán, amelyen a Csillag születik tehetségkutatóban feltűnt Kávészünet duó adott elő megzenésített verseket.

Szabó Imre

Filmes összeállítás az eseményről itt.

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: