Olvasás Portál

lovári  |  english

Hihetetlenül olcsó: e-könyvolvasó 3 ezer forintért

Hihetetlenül olcsó: e-könyvolvasó 3 ezer forintért

2012.10.15. 13:17

Amikor olcsó e-olvasókról írunk, jellemzően a 30 ezer forint alatti kategóriáról van szó. Ezúttal másról van szó, mert bár a Txtr Beagle is 30 ezer forint alatt van, de jóval: mindössze 10 eurót, azaz kevesebb mint 3 ezer forintot kérnek érte. Olcsóbb, mint sok papír könyv.

Nincs apróbetűs rész, a Txtr valóban 10 eurós áron dobja piacra Beagle e-könyolvasóját. Az ár természetesen hiányokkal is jár, így a készülék nem érintőkijelzős, nincs benne 3G-s mobilnet, de még wifi sem. Ami viszont van: egy mindössze 5 mm vastagságú készülékház, egy 5 colos képernyő, 4 gigányi tárhely és bluetooth. Ez utóbbi használható arra, hogy könyveket másoljunk a készülékre, például epub vagy pdf formátumban.

A 128 grammos Txtr Beagle energiaellátását akkumulátor helyett két AAA-s elem biztosítja. Bár pontos adat nincs az üzemidőről, de az elemek valószínűleg sokáig kitartanak, a Beagle ugyanis eInk technológiát használ, tehát a kijelző lényegében csak lapozáskor fogyaszt energiát. Egy becslés: a gyártó szerint mindez 12-15 átlagos könyv elolvasásához elég.

A német e-könyvolvasó elsőként Európában kerül majd a polcokra, alighanem még a karácsonyi szezon előtt szeretne vele kijönni a gyártó. A 10 eurós árat akármilyen magyar adókkal terhelve is számoljuk, 5 ezer forintnál biztosan nem kell majd érte többet fizetnünk.

Multimédia tartalom:

Értékelés

Még nem érkezett értékelés

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: