Olvasás Portál

lovári  |  english

Díjazzák a pedagógusok digitális módszertani ötleteit

Díjazzák a pedagógusok digitális módszertani ötleteit

2015.07.16. 10:23

Ez már a harmadik alkalom

A köznevelésben dolgozó pedagógusok oszthatják meg az IKT-eszközök kreatív használatával kapcsolatos ötleteiket a Digitális Módszertárban 2015. augusztus 20-áig.

 

 

 

 

A kiemelkedő ötletek feltöltői díjban is részesülnek.


www.digitalismodszertar.tka.hu oldalon elérhető adatbázisban a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítő módszertani ötletek tehetők közzé az IKT-eszközök tanórai vagy tanórán kívüli alkalmazásával kapcsolatban.

A Tempus Közalapítvány harmadik alkalommal hirdeti meg a lehetőséget, amelyre idén 2015. július 10. és augusztus 20. között lehet jelentkezni.

 

A beérkezett ötleteket szakértők értékelik, akik ennek során kiemelt figyelmet fordítanak:

  • a széles körű adaptálhatóságra, a feltöltött ötletek tartalomfüggetlenségére;
  • azokra az ötletekre, amelyeknek a dokumentációja is a más területen való felhasználhatóságot segíti;
  • olyan mellékletek/dokumentáció feltöltésére, amely a tanulásszervezés folyamatát is bemutatja, adott esetben mások által is felhasználható sablonokkal;
  • azokra a módszertani anyagokra, amelyek fókuszában a 21. századi képességek (együttműködés, kommunikáció, kreativitás, tanulási készségek, problémamegoldás) fejlesztése áll.

 

A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a felhívás szempontjainak, az értékelést követően bárki számára elérhetővé, publikussá válnak a Digitális Módszertárban. A szakértői értékelés alapján a legjobb ötletek feltöltői Digitális Pedagógus Díjat kapnak, a díjak átadására és a kiemelkedő módszertani ötletek bemutatására a 2015 őszén megrendezendő Digitális Pedagógus Konferencián kerül sor. A díjjal elismert pedagógusok az ötletük bemutatása, terjesztése és továbbfejlesztése céljából megbízási díjban is részesülnek.

A jelentkezés feltételeit és az értékelés szempontjait is magában foglaló felhívás teljes szövege itt olvasható. Ugyanitt elérhetők a jelentkezésnek keretet adó online adatlap kitöltésével kapcsolatos hasznos információk is (elérési útvonal: www.digitalismodszertar.tka.hu - Feltöltési útmutató és irányelvek).


Az ötletek feltöltésének

ideje:

2015. július 10 – augusztus 20.

 

helye: www.digitalismodszertar.tka.hu > Feltöltés > Digitális Módszertár

 

Ugyanitt elérhető a Digitális Módszertár korábbi felhívásaira beérkező, különböző szűrési lehetőségek alapján kereshető mintegy 120 ötlet, köztük a 2013-ban és 2014-ben díjjal elismert pedagógusok szakértői ajánlással megjelenített módszertani anyagai is. A Digitális Módszertárról szóló és a korábbi díjazott pedagógusokról szóló kisfilmek itt megtekinthetők.

 

További információ a modszertar@tpf.hu vagy az info@tpf.hu címen kérhető.

Multimédia tartalom:

Értékelés

Átlag: 5 (1 értékelésből)

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: