Olvasás Portál

lovári  |  english

Arany emlékév - ingyenes színházi előadás a Kelló Kódexben

Arany emlékév - ingyenes színházi előadás a Kelló Kódexben

2017.09.14. 08:45

Bemutatkozik egy új közösségi tér

Ingyenes színházi előadás lesz Arany János költészetéről az újonnan nyíló budapesti Kelló Kódex Kulturális Központban, amire mindenkit szeretettel és egy meglepetéssel várnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előadás művészeti vezetője, rendezője:

Szabó Zoltán Attila

 

Előadó, társrendező:

Kálloy Molnár Péter

 

További előadók:

Pálfi Kata, Blazsovszky Ákos

 

Zene:

Kálloy Molnár Péter, Schwalm Zoltán

 

Meghívott vendég:

Miske Emő festőművész, művész

 

Az előadásra érkezők ajándékba kapják Arany János “Toldi”- ját, amit Jankovics Marcell illusztrált. A kötetről a Könyvkultura.Kello.hu korábban itt írt.

A helyszínről:

A József krt. és a Csepreghy utca sarkán lévő központ filmszínházként funkcionált először. Már két háborúval ezelőtt BODOGRÁF, aztán BAROSS, később BÁNYÁSZ, még később GRAFFITI MOZI néven működött.

Aztán véget ért a hagyományos mozik korszaka, s az új tulajdonos egy olyan kulturális teret alakított ki, amelyben könyvesbolt, színházterem, kávézó és klubhelyiségek kaptak helyet. Az Apáczai Kiadó központja és bemutatóterme az évek során számtalan pedagógusnak kínált szakmai és közösségi élményt.

A létesítmény 2017 elejétől a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. gondozásába került. A KÓDEX KULTURÁLIS KÖZPONT néven megnyíló centrum az elképzelések szerint a magyar műveltséget a lehető legtöbb formában bemutató, az ifjúság számára is izgalmas programokat felvonultató helyszíne lesz Budapest kulturális életének. Könyvesbolt, befogadó-színház, rendezvényközpont, kávézó, sokszínű, műhelymunkára is alkalmas terek várják itt az érdeklődőket. Lesz itt irodalmi szalon, kiállítás, könyvbemutató, továbbképzések, könyvaukciók, kisiskolásoknak szóló rajzfilm-színház, rendhagyó színpadi produkció.


Multimédia tartalom:

Értékelés

Átlag: 5 (1 értékelésből)

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: