Olvasás Portál

lovári  |  english

A VIII. Illyés Gyula nemzeti vers- és prózamondó verseny döntője

A VIII. Illyés Gyula nemzeti vers- és prózamondó verseny döntője

2016.12.02. 10:27

A PIM a házigazda

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal karöltve az Illyés Gyula nemzeti vers- és prózamondó verseny döntőjét a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amelyen jelen lesz Illyés Mária, a költő lánya is, mint a rendezvény fővédnöke.

Petőfi Irodalmi Múzeum, Bp., V. ker. Károlyi utca 16., 2016.12.04. 10:00

A Magyar Versmondók Egyesülete és a PIM közös rendezvénye

Petőfiről Illyés Gyula írta a legszebb és leginkább értő könyvet, amely megjelenése óta nemzedékeknek határozza meg a Petőfi-képét. Ez az Illyés Gyula érkezett el ismét „Petőfi és az irodalom házába", hogy tisztelegjünk munkássága előtt.

A 14 éves múltra visszatekintő, immáron kétévenként megrendezett versenyre az ország különböző régióiból, nyolc elődöntő legjobbjai kaptak meghívást a Petőfi Irodalmi Múzeumba, ahol egy Illyés Gyula és egy ma élő kortárs alkotó vagy József Attila életművéből választott verssel, illetve prózai művel lépnek föl. A zsűriben öt Radnóti-díjas művész foglal helyet: Havas Judit irodalomtörténész, a PIM munkatársa, Tóth Zsóka előadóművész, a Vértes Agorája főmunkatársa, Wiegmann Alfréd rendező, az Első Magyar Versszínház művészeti vezetője, Lutter Imre producer, előadóművész, a vers.hu főszerkesztője és Kiss László rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke.

A döntő versenyén arany, ezüst és bronz diplomát kapnak a részvevők, akik közül a legfiatalabb 15, a legidősebb versmondó 93 éves.

Bővebben a versenyről itt:

http://www.vers.hu/hirek/1282

Multimédia tartalom:

Értékelés

Átlag: 5 (1 értékelésből)

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: