Olvasás Portál

lovári  |  english

88. Ünnepi Könyvhét - 16. Gyermekkönyvnapok

88. Ünnepi Könyvhét - 16. Gyermekkönyvnapok

2017.05.29. 13:31

Ágh Istvántól Zalán Tiborig

A rangos esemény 2017. június 8. és 12. között kerül megrendezésre, központi helyszínként a Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcák térhez közeli szakaszán. Závada Pál nyitja meg a rendezvényt, a vidéki országos megnyitó Debrecenben lesz.

 

 

 

 

 

Részletek az MKKE könyvheti szabályzatából:

 

Supka Gézának 1927-ben, Miskolcon, a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete nagygyűlésén megfogalmazott eredeti javaslata szellemében a jogutód Magyar Könyvkiadók  és Könyvterjesztők Egyesülése 1929  óta – 2017-ben immár 88. alkalommal – szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, s hozzá kapcsolódva 16. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat.

Az Ünnepi Könyvhét nyolc és fél évtizedes hagyományának megfelelően elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. Könyvheti mű lehet minden élő magyar szerző első kiadású műve, a klasszikus magyar irodalom új kiadásai.
A könyvheti listára minden hazai és határon túli magyar könyvkiadó azon műve kerülhet fel, amely az előbbi bekezdésben rögzített kategóriákba sorolható.
A könyvkiadók javaslatait az MKKE Elnökségéből álló Könyvheti Bizottság hagyja jóvá. A Könyvheti Bizottság egy kiadótól, a maximum 12 címet tartalmazó ajánlatot megismerve alakítja ki a könyvheti listát, amely a könyvhét hivatalos listájának tekintendő.
Az idei listát itt lehet megtekinteni:


Az alábbi képre kattintva pedig elérhető az idei Ünnepi Könyvhét hivatalos internetes oldala:

Multimédia tartalom:

Értékelés

Átlag: 5 (1 értékelésből)

Szólj hozzá:

Kérem, jelentkezzen be!

Hozzászólások: