Olvasás Portál

lovári  |  english

Eseménynaptár

Mi a pálya, magyar dráma? 2.

Ódry Színpad, Budapest, VIII. ker. Vas utca 2./c, 2016.12.09. 16:00 - 21:00

Folytatódik a Kortárs Drámafesztivál felolvasó-színházi programja. 2014-ben a fesztivál egész napos rendezvény keretén belül különböző formában foglalkozott a kortárs magyar drámával, az esemény hatalmas sikere miatt a KDF szervezői úgy döntöttek, hogy más formában, de újra megrendezik a programot.

Idén egész délutános maratoni felolvasószínházi formában mutatkoznak meg az új magyar színdarabok.

A fesztivál 2016-os válogatása során elsősorban a 35 év alatti, pályakezdő, illetve még kevéssé ismert generációk színpadi szerzőinek kíván bemutatkozási lehetőséget nyújtani.

A friss drámák felolvasószínházi formában történő bemutatására a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit kérte fel a KDF, akik egy kurzus során Radnai Annamáriával (SZFE Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének a vezetője, Színházi Dramaturgok Céhének elnöke) közösen választottak ki hat kortárs drámából négyet, amelyeket fél éven át elemeztek és készítettek elő a felolvasásra.

A fesztivál célja amellett, hogy a kortárs darabokat a széles közönséggel megismertesse az is, hogy minél közelebb hozza a fiatal művészgenerációk különböző ágazataiban tevékenykedő alkotóit.

A felolvasó-maraton előadásai:
16:00 Benedek Albert: Rátenyér, rendezte: Tárnoki Márk
17:20 Szíjártó Tímea Aletta: Zárva, rendezte: Szokol Judit
18:40 Lénárd Róbert: Tanktánc, rendezte: Ténai Petra
20:00 Lanczkor Gábor: Föld, rendezte: Tarnóczi Jakab

Amennyiben több felolvasószínházi előadást szeretne megtekinteni, úgy különböző bérletkonstrukciók közül választhat, melyeket az Ódry Színpad jegypénztárában tud megvásárolni:
2 szabadon választható előadás esetén: 2500.- Ft a bérlet,
3 szabadon választható előadás esetén: 3000.- Ft a bérlet,
4 előadás esetén: 3500.- Ft a bérlet.