Olvasás Portál

lovári  |  english

Eseménynaptár

       
 
 
 
 
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
  • Hegyen-völgyön Mesefesztivál a Lívia-villában
22 23
  • Ég és föld gyermeke Pilinszky emlékest
24 25 26 27 28
29 30 31
 
OPKM OFI

Eseménynaptár

Hegyen-völgyön Mesefesztivál a Lívia-villában

Lívia-villa, Budapest, XII. ker. Költő u. 1/a. Devecser Gábor park, Városkút, 2017.05.21. 10:00 - 17:00

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet játékos gyermekirodalmi programja kicsiknek és nagyoknak.

Tartalmas, vidám, játékokban bővelkedő programmal várja a családokat, gyerekeket és felnőtteket a Magyar Gyermekirodalmi Intézet és lapja, a Csodaceruza gyermekirodalmi magazin május 21-én, vasárnap 10 órától a Lívia-villában.
Délelőtt Molnár Jacqueline illusztrátor kiállításának megnyitójával indul a program; a tárlatvezető Boldizsárné Kovács Gizella, az Intézet munkatársa, a Rajztanárok Országos Egyesületének főtitkára lesz.

Ezt követi egy interaktív zenés játék, a Csodatarisznya: Rozka és Réka meséli el a gyerekek segítségével.
11 órától a Lívia-villa vendége Csukás István író, költő, az Intézet egyik jelöltje a jövő évi Astrid Lindgren Emlékdíjra, valamint Sajdik Ferenc grafikus, számos Csukás-mesekönyv illusztrátora. Az alkotókat Kadlót Niki kérdezi. A beszélgetés végén lehetőség lesz dedikálásra is.
Az esemény teljes időtartama alatt a Lívia-villa udvarán pecsétgyűjtő verseny zajlik: a gyerekek az egyes helyszíneken próbára tehetik a kreativitásukat, irodalmi ismereteiket, memóriájukat, hogy összegyűjtsék valamennyi pecsétet, és beválthassák őket a Csodaceruza nyereményeire. A helyszíneken többek között a Pandala-szigetek játékai, Sevella Zsuzsa MintaKINCStára, a Vadonlesők feladványai, a Magyar Gyermekirodalmi Intézet TOP50 gyerekkönyv-válogatásai, a Csodaceruza játékos feladatai és a Csodaceruza illusztrátorainak alkotóasztalai várják a gyerekeket.
A déli órákban a Mesefotelben felolvasásokat lehet meghallgatni a TOP50 köteteiből, Bereczkiné Dr. Záluszki Anna docens, az Intézet munkatársa és tanítványai, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának hallgatói tolmácsolásában; három órától pedig Bakó Botond viselkedésökológus, a Vadonleső program ötletgazdája mesél denevérekről, sünökről és mogyorós pelékről. A beszélgetést vetítés kíséri.
Négy órakor Dániel András író, illusztrátor lesz a vendég, vele közös rajzolással humoros képeket fog készíteni a közönség, miközben mesél is a publikumnak.
A rendezvény teljes ideje alatt kaphatóak lesznek a Csodaceruza lapszámai, a Csodabolt, a MintaKINCStár, a Pandala-szigetek, kézműves termékek és egyéb kiadványok. A program rossz idő esetén a villa épületén belül lesz megrendezve.
A belépés a Hegyen-völgyön Mesefesztivál teljes programjára ingyenes, aki az mgyintezet@gmail.com e-mailcímen regisztrál, a belépőjéhez ajándékot is kap. Az esemény létrejöttében segítséget nyújtottak a Jókai Klub (www.jokaiklub.hu) és a Vadonleső Központ (www.vadonleso.hu ) munkatársai.
A helyszín elérhető: fogaskerekű, 212-es és 21-es busz: Városkút megálló; autóval érkezőknek parkolási lehetőség a Hollós utcában.